Poslovni individualni ali skupinski coaching

 

Kaj je coaching?

Po navedbah mednarodne zveze coachev (ICF), je coaching “partnerstvo s klienti v premišljenem, miselno izzivalnem in ustvarjalnem procesu, ki kliente navdihuje, da bi povečali svoj osebni in profesionalni potencial.”

 

Definicija pomeni, da coach in klient soustvarjata proces in sta za kakovost tega partnerstva soodgovorna. Coach verjame, da so vsi potrebni potenciali oz. zmogljivosti v klientu in ga spodbuja, da le-to ozavesti in uvidi več kot samo trenutni mentalni vzorec delovanja, ter mu s tem pomaga pri iskanju njegovih lastnih (avtentičnih) rešitev in samostojnemu razvijanju želenih načinov delovanja. Coach namreč pomaga klientom do njihovih lastnih odgovorov in popelje njihove odgovore tudi korak naprej.

Kvaliteta vprašanja določa kvaliteto odgovora, ki odpira in razširja klientov horizont. 

 

Proces je posamezniku individualen in mu omogoča, da znanje in pot najde v sebi skozi svoje odgovore, in ne, da ga učijo oz. poučujejo, mu svetujejo. Vsak človek ima svoje edinstveno stanje tako kot vsaka organizacija svojo strukturo. V tem kontekstu je vsaka rešitev, ki se bo pojavila med  coaching izkušnjo, specifična tako za organizacijo kot osebo.

 

Proces je prilagojen vsakemu posamezniku in prav njemu pisan na kožo, upoštevajoč vsebino, čas, tempo, okoliščine, dinamiko, pripravljenost in sposobnost ter stopnjo zavedanja.

 

Investicija v coaching ne pomeni le doseganja poslovnih rezultatov, ampak razvijanje osebne rasti, strategije razmišljanja in spremembo omejujočih vedenjskih vzorcev in delovanja.

 

 

Prednosti coachinga za podjetje

Coaching lahko izvajamo v različnih vlogah in oblikah.

Zelo primeren je, ko se znajdemo v situacijah, ko se soočamo s spremembami in situacijami, ki imajo vpliv na nas, osebno, poslovno ali na organizacijo samo.

Pomaga nam lahko pri izboljševanju in razvoju kompetenc, dvigu samozavesti, samopodobi, pri soočanju s strahovi pred zmago ali izgubo, s strahovi povezanimi z nami samimi, pri odpravljanju in preoblikovanju destruktivnih vedenj, ki izhajajo iz naših senčnih plati (perfekcionizem, agresija…), motivaciji, stresu, napredovanju…

 

Naše vodilo

Vodilo pri delu coachev v šoli Povej naGlas vsebuje štiri osnovne elemente:

 

Ozaveščanje: Kdo sem kot oseba in kot vodja, katere so moje vrline in možnosti za razvoj, kaj želim pri sebi spremeniti, da bi bili jaz sam, moj tim in organizacija, v kateri delam, še uspešnejši?


Osvobajanje: Odstranjevanje mentalnih in čustvenih ovir ter motilcev pri moji nadaljnji rasti in razvoju.


Utrjevanje: Učenje o orodjih ali notranjih virih, potrebnih za nove načine obnašanja, reakcije in delovanje v vsakdanjem poslovnem okolju.


Izbira: Usmerjanje k vsakodnevni uporabi usvojenega v poslovnem življenju.

 

VEČ O COACHING PROFESIJI IN KOMPETENCAH:

Zlati standard coachinga - več najdete na mednarodni zvezi coachev - TUKAJ - VEČ 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih