Kaj je coaching

 

RAZVIJANJE POSLOVNIH IN OSEBNIH POTENCIALOV

PO NAVEDBAH MEDNARODNE ZVEZE COACHEV (ICF) JE COACHING "PARTNERSTVO S KLIENTI V PREMIŠLJENEM, MISELNO IZZIVALNEM IN USTVARJALNEM PROCESU, KI STRANKE NAVDIHUJE, DA BI POVEČALI SVOJ OSEBNI IN PROFESIONALNI POTENCIAL."

 

1. ZAKAJ COACHING

Investicija v coaching (poslovni, osebni, timski) ni le usmerjena v doseganje poslovnih rezultatov, ampak v razvoj osebne rasti, strategije razmišljanja ter spremembo omejujočih vedenjskih vzorcev. Coaching pomaga razvijati potenciale, raziskovati neizkoriščene možnosti, obvladovati in odpravljati ovire ter prinaša močne zmožnosti upravljanja s spremembami. Coaching je interaktiven proces, ki posameznikom in skupinam pomaga razvijati potenciale, raziskovati neizkoriščene možnosti ter obvladovati in odpravljati ovire na poti do uspeha. Coach in stranka soustvarjata proces, kjer coach spodbuja stranko, da ozavesti svoje zmogljivosti in potenciale ter razvija nove, avtentične rešitve za svoje izzive. To vodi v uvide in spoznanja o sebi, opuščanje neučinkovitih vzorcev razmišljanja ter izkoriščanje vseh zmožnosti.

 

2. PROCES COACHINGA

Coaching je interaktiven proces, kjer coach in stranka soustvarjata pot, ki stranko spodbuja, da ozavesti svoje potenciale, razvije nova vedenja ter doseže želene cilje. Razvijanje samostojnih rešitev in avtentičnih načinov delovanja omogoča pridobivanje novih uvidov in spoznanj o sebi.

Coaching se lahko izvaja na različne načine, vključno z individualnim, osebnim, poslovnim, skupinskim in timskim coachingom. Glede na coacha in njegovo znanje (Individualne akreditacije, vpis v register coachev...) so na voljo različni pristopi, kot so integralni, vodstveni, transformacijski, sistemski, holistični, NLP, organizacijski, jungovski... 

 

3. KDAJ SE ODLOČITI ZA COACHING  

Coaching je interaktiven proces, ki posameznikom in skupinam pomaga razvijati potenciale, raziskovati neizkoriščene možnosti ter obvladovati in odpravljati ovire na poti do uspeha. (Primeri situacij). Coach in stranka soustvarjata proces, kjer coach spodbuja stranko, da ozavesti svoje zmogljivosti in potenciale ter razvija nove, avtentične rešitve za svoje izzive. To vodi v uvide in spoznanja o sebi, opuščanje neučinkovitih vzorcev razmišljanja ter izkoriščanje vseh zmožnosti.

 

4. PREDNOSTI COACHINGA

COACHING JE PRILAGOJEN POSAMEZNIKU ALI SKUPINI, UPOŠTEVA VSEBINO, ČAS, TEMPO, OKOLIŠČINE, DINAMIKO, PRIPRAVLJENOST, SPOSOBNOST IN STOPNJO ZAVEDANJA. PRIPOROČLJIV JE V RAZLIČNIH SITUACIJAH, KJER JE POTREBNO SOOČANJE S SPREMEMBAMI IN RAZVOJ OSEBNIH TER POKLICNIH POTENCIALOV.

 

5. NAŠI COACHI

Ponosni smo, da so vsi naši coachi izkušeni strokovnjaki z mednarodnim priznanjem in bogatimi izkušnjami v svetu coachinga. Vsi naši coachi imajo individualno akreditacijo in potrdila pri vodilnih organizacijah na področju coachinga, vključno z:

 • ICF (Mednarodna zveza za coaching): Vsi naši coachi so akreditirani pri ICF, ki je vodilna mednarodna organizacija na področju coachinga. To zagotavlja visoke standarde usposobljenosti in etičnega ravnanja.

 • EMCC (Evropska zveza za mentorstvo in coaching): Naši coachi so tudi akreditirani pri EMCC, kar dodatno poudarja njihovo predanost najvišjim standardom coaching profesije v evropskem kontekstu.

 • Mednarodni register Profesionalnih coachev: Vsi naši coachi so vpisani v mednarodni register profesionalnih coachev, kar pomeni, da izpolnjujejo stroge standarde in merila strokovnega dela na področju coachinga.

 • Nagrade strokovne zveze: Naši coachi so prejeli priznanja s strani strokovnih zvez za izjemne dosežke na področju coachinga, kar je odraz njihove predanosti in izjemnih rezultatov.

S priznanji in akreditacijami pri vodilnih mednarodnih organizacijah zagotavljamo, da so naši coachi najvišje kakovosti in da so sposobni nuditi vrhunsko podporo posameznikom in organizacijam pri doseganju njihovih ciljev.

 

6. ŠOLA ZA COACHE (certifikacija) - IZOBRAŽEVANJE ZA PROFESIONALNE COACHE

Nudimo celovito izobraževanje za posameznike, ki želijo postati profesionalni coachi. Naše izobraževalne programe odlikuje dvojna certifikacija, ki vključuje priznane standarde s strani vodilnih mednarodnih organizacij za coaching, in sicer ICF - LEVEL 2 in EMCC EQA Practitioner.

Certifikacija ICF - LEVEL 2:

 • ICF (Mednarodna Zveza za Coaching) je ena najuglednejših in najvplivnejših organizacij v svetu coachinga. Certifikacija ICF - LEVEL 2 pomeni, da boste pridobili znanje, veščine in kompetence, ki izpolnjujejo visoke standarde ICF.

Certifikacija EMCC EQA Practitioner:

 • EMCC (Evropska Zveza za Mentorstvo in Coaching) zagotavlja priznano certifikacijo EQA Practitioner, ki označuje visoko kakovost in usposobljenost na področju mentorstva in coachinga.

Ključne značilnosti našega izobraževanja:

 1. Celovit program: Naš program je obsežen in pokriva vse ključne vidike coachinga, vključno z etiko, komunikacijo, postavljanjem ciljev, razvojem odnosov in več.

 2. Praktično usposabljanje: Poudarek je na praktičnem usposabljanju, vključno z vajami, študijami primerov in simulacijami, ki zagotavljajo učinkovito prenos znanja v prakso.

 3. Dvojna certifikacija: Dvojna certifikacija s strani ICF in EMCC poudarja visoko kakovost in mednarodno priznanje našega programa.

 4. Usposobljeni mentorji: Naše izobraževanje izvajajo usposobljeni mentorji z bogatimi izkušnjami na področju coachinga.

 5. Podpora pri razvoju kariere: Po končanem izobraževanju vam nudimo podporo pri razvoju kariere, vključno z možnostmi nadaljnjega usposabljanja in mentorstva.

Izberite naše izobraževanje za profesionalne coache in stopite na pot k uspešni karieri v svetu coachinga.

 

7. COACHING - več kot le rezultati

Svetovne smernice in raziskave kažejo, da je coaching eden od učinkovitejših pristopov za razvoj zaposlenih in ustvarjanje kulture sodelovanja. Investicija v coaching podporo ne prinaša le poslovnih rezultatov, temveč tudi osebno rast, razvoj strategije razmišljanja ter spremembo omejujočih vzorcev. Stopite na pot trajnostnega vodenja s pomočjo coachinga! V letni raziskavi je Mednarodna coaching zveza (ICF) predstavila ugotovitve, da si želijo podjetja razvijati lastne zmogljivosti za usposabljanje, izvajanje coachingov, znati analizirati posameznikovo znanje, izkušnje, spretnosti in lastnosti, z namenom, da bi lahko na podlagi tega razvijala posamezniku prilagojen osebni razvojni načrt. Vse s ciljem pridobitve želenih kompetenc za visoko učinkovitost, ustvarjanje ustrezne podpore in preusmeritev energije v prihodnost. 

Med najpogostejše razloge, zakaj je coaching potreben, je ista raziskava pokazala, da z namenom izboljšanja timske učinkovitosti (43 % vprašanih), sledijo izboljšanje komunikacijskih veščin (39 % vprašanih),  povečanje  učinkovitosti  (38 % vprašanih), izboljšanje samopodobe (36 %) in izboljšanje  poslovne vodstvene strategije (33%). 

Coaching meritve zveze navajajo tudi:

 • da posamezniki za več kot 60 % izboljšajo medsebojne odnose  ter postanejo zadovoljnejši pri delu,
 • znatno se poveča njihova učinkovitost in sicer za več kot 50 %.
 • Pri vodenju timov  je zaznati celo  70 % izboljšanje dinamike timskega dela, saj se uskladijo nameni, notranji in zunanji procesi, medsebojni odnosi ter načini skupnega učenja. 

 

8. KONTAKTIRAJTE NAS INFO@POVEJNAGLAS.SI

Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli, za vas ali izziv s katerim se srečujete, najboljši program & coacha za vas.

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih