V svetu sta dve največji strokovni mreži za razvoj coachev – International Coaching Federation (ICF) oz. Mednarodna zveza za coaching in European Mentoring & Coaching Council (EMCC GLOBAL) oz  Evropski svet za mentorstvo in coaching. Delita si skupno poslanstvo – stalen razvoj coaching stroke. in sta vodilni svetovni organizaciji, posvečeni izboljšanju coaching profesije, ki se ukvarja z razvojem in z določitvijo najvišjih standardov, zagotavljanjem neodvisnega certificiranja in izgradnjo globalne mreže profesionalnih coachev po svetu.  V Povej na Glas, predstavljamo obe, saj smo aktivni člani obeh organizacij.

  

Smo edini v Sloveniji, ki imamo dvojno akreditacijo - certifikacijo Mednarodne federacije coachev (ICF)  ter certifikacijo Evropske zveze za coaching in mentorstvo, za coaching usposabljanje. 

Vabljeni, da se nam pridružite na transformacijskih certifikacijskih izobraževanjih za coache, ki dokazujejo najvišji standard kakovosti coaching veščin na področju coaching veščin in usposabljanja za coache. 

 

Obstajajo trije tipi certificiranih programov, ki jih podeljuje zveza ICF izobraževalnim  organizacijam, ki izpolnjujejo vse zahteve za učenje coaching veščin, in zagotavljajo točke Core Competencies in Resource Development v krovnem področju. 

 

ACSTH oz.  LEVEL 1

  ACTP (akreditirani coaching trening program) oz. LEVEL 2, ki pripravlja na nivo PCC.

LEVEL 3  

 ​     CCE  (coach nadaljnji razvoj), 

 

Postati coach

 

Mednarodno certificiran trening  (ACSTH) LEVEL 1, (ACTP) LEVEL 2, LEVEL 3 in tudi (CCE) pomeni začetek ali nadaljevanje coaching izobraževanja, in vključuje pridobitev usposobljenosti temeljnih veščin in kompetenc coacha, kot jih opredeljuje zveza ICF, razvojno coaching miselnost in coaching zrelost, spoštovanje etičnega kodeksa zveze coachev, dostop do najsodobnješih pristopov in znanj skladno z zadnjimi zahtevami mednarodne zveze, kar vam zagotavlja visoko strokovno usposobljenost in kredibilnost na trgu.

S tem posameznik pridobi naziv coach ali naziv programa in lahko začne s svojo prakso.

Prav tako pa tudi možnost za vstop v široko mrežo profesionalnih coachev ICF družine in širše, podporne coaching supervizijske skupine in izmenjavo praks med člani, ki so zavezani poklicni odličnosti in strokovnosti.

 

Prisegamo na kakovost in najvišje standarde. Zato vas, na poti učenja coaching veščin, podpirajo izjemno izkušeni, strokovni profesionalni coachi Povej na Glas, ki imajo dolgoletne izkušnje, doma in v tujini, iz raznolikih področij dela v podjetjih in organizacijah ter s posamezniki. Vsi imajo poglobljeno znanje coaching veščin iz najrazličnejših smeri in pristopov, ter so nosilci individualnih akreditacij na nivoju PCC (Professional Certified Coach) in MCC (Master Certified Coach), prav tako pa so tudi nosilci EMCC akreditacij za coacha MAster ali Senior level, timskega coacha in coaching supervizorja ESIA. 

 

 

Pot profesionalnega coacha - pridobitev osebnega naziva (individualna akreditacija in vpis v mednarodni register coachev)

 

Vsi coaching certifikacijski programi vam omogočajo tudi nadaljevanje za pridobitev osebnega naziva in mednarodno osebno akreditacijo, pri mednarodni zvezi coachev ICF, ki velja tri leta in jo je potrebno obnavljati.

• ICF pridruženi certificirani coach  (Associate Certified Coach), vsaj 100 ur prakse, vsaj 60 ur treninga, doseganje ACC nivoja vedenjskih kazalnikov

• ICF profesionalni certificirani coach  (Professional Certified Coach), vsaj 500 ur prakse, vsaj 125 ur treninga, doseganje PCC nivoja vedenjskih kazalnikov

• ICF mojster certificirani coach  (Master Certified Coach), vsaj 2500 ur prakse, vsaj 250 ur treninga, doseganje MCC nivoja vedenjskih kazalnikov

 

  • ICF ACTP izobraževanje - LEVEL 1, LEVEL 2 -  Zaključeni akreditirani certificiran coaching program udeležencem izobraževanja omogoča, da pridobijo tudi osebni naziv, individualno ICF akreditacijo, kar pomeni, da jim za pridobitev naziva ob upoštevanju ostalih pogojev (zadostna praksa in pisni coach exam pri zvezi), ni potrebno opravljati dodatnega coaching mentorskega dela in praktičnega izpita (performance evaluation pri zvezi), ker je slednje del programa ACTP.

 

  • ICF ACSTH & CCE izobraževanje - Zaključeni akreditirani certificiran specifični coaching program ali coach nadaljevalno izobraževanje, udeležencem izobraževanja sicer omogoča, da pridobijo osebni naziv in individualno ICF akreditacijo, vendar za pridobitev naziva ob upoštevanju ostalih pogojev (zadostna praksa in pisni icf exam pri zvezi) morajo dodatno opraviti tudi coaching mentorski proces 10 ur in praktični preizkus (performance evauation pri zvezi - dva posnetka).  

 

Zakaj tudi individualna akreditacija?

Nadgradnja je individualna akreditacija, kjer coacha potrdi strokovna mreža v selekcijskem postopku in ga nato vpiše v bazo akreditiranih coachev. S tem je posameznik dokazal, da ustreza vsem standardom stroke, ima dovolj izkušenj, razume coaching kompetence in jih pri praksi tudi izkazuje, sledi in se zavezuje etičnemu kodeksu, razume proces ter zagotavlja potreben strokovni in etični standard izvajanja coaching veščin. Gre za proces skozi katerega se posameznik izuri in hkrati zagotavlja klientom/strankam, da bo proces peljan varno, zaupno in v skladu s pravili in etiko mednarodne zveze za coaching. Individualna akreditacija ni trajna, z namenom, da coach pooseblja coaching miselnost  ter nenehno skrbi za svoj osebni in profesionalni razvoj. V kolikor posameznik po preteku treh let akreditacije ne obnovi, jo avtomatsko izgubi. Več o pogojih pridobitve osebne certifikacije najdete na povezavi TUKAJ

 

Samo imetniki trenutno veljavne osebne individualne akreditacije smejo uporabljati logotip in naziv ACC, PCC, MCC, ki so pokazatelji strokovnosti in etičnosti coaching znanja. Prav tako so ti coachi  zapisani v bazo certificiranih in akreditiranih  coachev, kar je dober informator za potencialne naročnike.

 

ICF AKREDITIRANI COACHI - REGISTER

Tukaj najdete individualno akreditirane coache in njihovo veljavnost https://apps.coachfederation.org/eweb/CCFDynamicPage.aspx?webcode=ccfsearch&site=icfapp

 

  

ČLANSTVO V MEDNARODNI ZVEZI ZA COACHING ICF

 

Za namen procesa individualne akreditacije mora posamezni coach postati tudi član mednarodne zveze za coaching ICF. Če ste iz Slovenije, lahko izberete svojo podružnico, v Sloveniji je to ICF Slovenia Charter Chapter. 

V Povej na Glas smo aktiven podpornik  ICF Chapter Slovenia, kjer delimo svoja znanja in pomagamo pri ozaveščanju in razvoju coaching profesije v Sloveniji.  

 

V Slovenski podružnici ICF, kjer smo tudi aktivno vpeti, se namreč trudimo čimbolj osveščati širšo javnost o pomenu, kaj je coaching in kdo je profesionalni coach, saj je ta poklic oz. naziv v zadnjih letih preplavil naš trg. In kot v vsaki drugi profesiji se pojavljajo tudi takšne prakse, ki niso etične ali strokovne. V podružnici se zavzemamo za razvoj coaching stroke z vzpostavljanjem visokih etičnih standardov ter zagotavljanjem povezovanja coachev, ki so certificirani in osebno akreditirani pri ICF iz različnih področjih coachinga. 

 

Za več informacij nam pišite info@povejnaglas.si

 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih