Svetloba in senca vodenja  

Vodstveni arhetipi po metodi C. G. Junga, vodita  Jasna Knez in Marko Knez

 

Program je usmerjen k:

  • Spoznavanju svojih prednosti in omejitev ter svojega stila vodenja 
  • Vodenje v VUCA svetu
  • Ustvarjanju sistemskega vodenja
  • Prepoznavanju potencialov in inovativni uporabi teh virov
  • Opolnomočenju in ozaveščanju pri soočanju s spremembami 
  • Motivaciji sebe in drugih
  • In še mnogo več...

 

 

Prepoznavanje arhetipov v organizacijski kulturi je nekako tako, kot da bi pogledali večji del ledene gore, skrite pod vodno gladino, ki jo ignoriramo na lastno odgovornost in odgovornost drugih. Arhetipi nam pomagajo dešifrirati, kaj je nevidnega na površini organizacijskega življenja. 

 

Določeno vodstveno vedenje vsakega posameznika  je rezultat dinamičnih medosebnih procesov, ki vsebujejo širok nabor kognitivnih kot tudi emocionalnih kompetenc. Namreč obstaja zapletena dinamična povezava med vodstvenim vedenjem in organizacijskim kontekstom, v katerem vodja deluje. Določen vedenjski vzorec vodstva, ki je bil izredno učinkovit na eni stopnji njihove kariere, se izkaže za vedno bolj disfunkcionalnega na neki drugi stopnji. V mnogih primerih se je to odražalo kot vedenjska nefleksibilnost, saj so se vodje s težavami spoprijeli z novimi situacijami.

 

Ko govorimo o vodstvenih arhetipih, mislimo na to, da poznamo svoje arhetipske stile vodenja. Le to  ugotovimo na podlagi AV vprašalnika, ki nam pomaga določiti naš dominanten stil, naš nerazviti stil in naš senčni stil.

S pomočjo matrike 4 domene identificiramo, kako uravnotežiti svoj vodstven stil z matriko domene organizacije same. Na delavnici uporabljamo coaching orodje Vodstveni arhetipi po metodi dr.Goren Bar.

Če poznamo svoje vodstvene arhetipe, je tako, kot da bi poznali DNK svojega potenciala kot voditelj in ravno tako velja znotraj podjetja. Vsa zaželena vedenja zaposlenih in kupcev izvirajo ravno iz teh osnovnih simboličnih arhetipov.

 

Ko določite svoj vodstveni arhetip, boste šele nato lahko videli področja, ki vas oblikujejo v dobre voditelje, kot tudi na kakšne načine še morate rasti.

 

Iz vsebine:

 

Na delavnici boste spoznali, kaj so sence in kaj je svetloba vodenja. Katere so ključne sestavine vodenja, katerih 12 arhetipskih tipov imamo in kateri  je vaš dominanten pogajalski tip, ter spoznali, katerega niste razvili, in bi ga morali razviti, da boste v vodenju uspešnejši.

 

Posvetili se bomo spoznanju kako ravnati s konflikti v podjetju, kot tudi kako na konstruktiven način priti preko ovir, ki vam jih postavlja nasprotna stran.

Spoznali bomo celo notranje gledališče voditelja in se poglobili v psihološke principe, ki vplivajo na to, kako reagiramo v različnih situacijah. Identificirali svoj dominanten vodstveni arhetip ter spoznali, kaj vse vpliva na izid vodenja.

 

Prav poznavanje človeške psihe in 12 vodstvenih arhetipov vam namreč lahko pomaga, da izberete pravo vprašanje, da najdete rešitev, ki bo ustrezala tako vam kot tudi drugi strani.

 

Vsebino prilagodimo glede na potrebe tima. Kako neučinkovite vedenjske vzorce zamenjati z učinkovitimi, na način da bomo skupno dosegli željene rezultate.

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih