JUNGIAN COACHING

 

Jungian Coaching temelji na naukih in študiju psihologije po Carlu Jungu in je relativno nov pristop h coachingu, ki je učenje novega "jezika" tako za klienta kot tudi za coacha. Uporaben je tako za poslovni kot osebni coaching.

 

Z razširitvijo svojega iracionalnega razmišljanja (uporaba simbolov in metafor) in uporabo ustvarjalnosti (CI in EAT) ter poglobitvijo v svoja emocionalna stanja boste znali veliko bolje diagnosticirati vzorce svojih težav ter tako globlje in hitreje dosegati želene rezultate.

 

Edinstvenost in dodana vrednost coachinga po Jungovi metodi je, da stranki daje inovativne poglede na situacije, dogodke in procese pri delu. Omogoča, da vidi in razume nevidne vsebine, ki aktivirajo procese, zaposlenemu zagotavlja besednjak in pojme, ki pojasnjujejo vedenjske fenomene, razvoj timskega simbolnega mišljenja in razumevanje skupinskih nezavednih motivov in konfliktov.

 

Jungovski coaching napolni sistem z iracionalnimi podatki, ki jih je treba resno obravnavati, napolni kulturo organizacije z ženskimi elementi, kot so izražanje čustev, varovanje, toleranca in negovanje, spodbuja izvirne pobude, ustvarjalno mišljenje, domišljijo, razmišljanje izven okvirjev, povezuje posameznika s kolektivom, s preteklostjo, prisotnostjo in prihodnostjo njegovega lastnega življenja in dela, preiskuje dediščino podjetja, tradicijo in mitologijo, ki dajejo trdne temelje za vizijo prihodnosti. Uporabljamo jungian coaching orodja;

  • Delo z nezavednim 
  • Arhetipski potencial
  • Žensko moški princip v delovanju
  • Delo s senco
  • Potovanje junaka oz. Hero Quest
  • 24 vodstvenih arhetipov

 

Pri coachingu vas coach z dialogom, igro vlog in različnimi kreativnimi tehnikami vodi do vam lastnih spoznanj, rešitev in strategij, s katerimi boste lažje dosegali zastavljene cilje. Individualni pristop, ki izhaja iz vaših vrednot in veščin, dokazano zagotavlja najbolj učinkovito in dolgoročno metodo spreminjanja neučinkovitih vzorcev in zakoreninjenih prepričanj ter trajne osebne rasti.

 

Kako poteka coaching proces

 

  1. Spoznavni sestanek
  2. Postavljanje okvirjev : Coach, klient. Določimo cilje in  teme,  ki se obravnavajo v coaching procesu. Predstavi se natančen način dela.  Delo coach-klient je strogo zaupno, in ostane izključno med njima.
  3. Individualna srečanja.  Dolžina in dinamika srečanj se prilagaja cilju posameznika in situaciji. Običajno izvedemo med pet do deset srečanj. 
  4. Zaključna faza – evalvacija.

 

Coaching pristop

Ne glede na izziv s katerim se srečujete, je naš coaching proces usmerjen v celotno osebo zato je metoda dela sistemska in vključuje integralni pristop.  

Gre za kombinacijo različnih modalitet, tehnik in metod, da izzovejo omejujoča prepričanja in potisnejo meje tistega, kar ljudje lahko resnično dosežejo in postanejo. Pretrese in strese. Transformira. Obstaja ogromno metod a za vsakega posameznika & tim izberemo tiste, ki bodo delovale glede na njihov značaj.

 

 

 
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih