SISTEMSKI COACHING

 

Sistemsko razmišljanje ponuja, da sistem gledamo kot celoto; analiziramo interakcije med elementi sistemov in med sistemi. Vse je informacija, če jo gledamo v sistemskem kontekstu. Ni niti dobro niti slabo. Prav takšno je, kot je. Torej, vprašanje, ki ostane je ali ste pripravljeni na raziskovanje svojih ali organizacijskih sistemov, ki sobivajo in delujejo drug na drugega? Če da, vam lahko pomagamo s pomočjo sistemskega coachinga ali organizacijske postavitve.

 

Sistemski coaching namreč temelji na domnevi, da sta družba in posameznik kompleksna sistema, v katerem je vse med seboj povezano. Gre za tesne povezanosti sistema in zato ponuja izhod iz poenostavljenih in linearnih razmišljanj. Posameznika obravnava kot del celotnega sistema, ki ustvarja svojo lastno realnost. Raziskujemo številne vidike situacije, s katero se ukvarja naš klient. Poudarek je na sistemskem pogledu in ozaveščanju kompleksnosti dane situacije saj raziskujemo različne povezave med deli sistema, in različne poglede vse to z namenom  da bi našli t.i. triger oz. vzvod (zunanji ali notranji) in tudi najbolj učinkovit poseg v sistem za dosego želene spremembe.

 

Kako poteka coaching proces

 

  1. Spoznavni sestanek
  2. Postavljanje okvirjev : Coach, klient. Določimo cilje in  teme,  ki se obravnavajo v coaching procesu. Predstavi se natančen način dela.  Delo coach-klient je strogo zaupno, in ostane izključno med njima.
  3. Individualna srečanja.  Dolžina in dinamika srečanj se prilagaja cilju posameznika in situaciji. Običajno izvedemo med pet do deset srečanj. 
  4. Zaključna faza – evalvacija.

 

Coaching pristop

Ne glede na izziv s katerim se srečujete, je naš coaching proces usmerjen v celotno osebo zato je metoda dela sistemska in vključuje integralni pristop.  

Gre za kombinacijo različnih modalitet, tehnik in metod, da izzovejo omejujoča prepričanja in potisnejo meje tistega, kar ljudje lahko resnično dosežejo in postanejo. Pretrese in strese. Transformira. Obstaja ogromno metod a za vsakega posameznika & tim izberemo tiste, ki bodo delovale glede na njihov značaj.

 

Sistemske konstelacije oz. organizacijske postavitve

Z metodo sistemskih postavitev ( postavitev sistema organizacije – organizacijskih postavitev) lahko dobimo uvid v skrite mehanizme, ki so našemu racionalnemu delu pogosto skriti. Tako pridemo do rešitev na način, ki nas vsakič znova preseneti in gane s svojo natančnostjo.

 

 

PREBERI ČLANEK  HODITI PO TANKEM LEDU  in ETIKA in MOŠKO ŽENSKI PRINCIP  in INTEGRALNO VODENJE in CILJI in ZAHTEVNI SOGOVORNIKI
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih