Komunikacija ‒ na vseh nivojih

 

 

V Povej naGlas učimo komunikacijo kot celostni razvoj osebnosti in razumevanje dogajanja okoli nas. Osredotočamo se na sistemski vidiki, kjer postavljamo temelje za sobivanje ter temelje za razumevanje psihološkega ozadja delovanja človeka in komunikacijskih vzprcev in strategij.

Dotaknemo se osnovnih težav, ki uokvirjajo posameznika znotraj komunikacij. Razjasnimo kako komunikaciji pristopamo, če imamo občutek nemoči ali moči? Katere so temeljne psihološke ovire, na katere naletimo? Kaj pa naša osebna moč, ki jo prinašamo v komunikacijo. Kakšne komunikacijske strategije poznamo, in se poglobimo v različne vidike naprednih pristopov za učinkovito komuniciranje.

 

Doseganje poslovnih ciljev je odvisno tudi in predvsem od sposobnosti sodelovanja med posamezniki, ki imajo večinoma različne zaznave, vrednote, razumevanje in sloge komuniciranja. Z vzpostavitvijo pravih medsebojnih odnosov, možnostjo spoznati optimalno smer vodenja komunikacije k najboljšemu cilju ‒ namenu komunikacije in učinkovitejšim obvladovanjem konfliktov, vodijo do znatno uspešnejše organizacije.

Danes namreč, mnogokrat zaradi slabe komunikacije izgubimo ogromno časa, energije in živcev. V zahtevnih in stresnih situacijah naša komunikacija pogosto postane nejasna, napadalna ali pasivna (umikajoča), kar v odnose tako v poslovnem sveti kot doma, prinaša slabo voljo, apatičnost in posledično tudi slabšo učinkovitost.

 

Delavnice učinkovite komunikacija, ki jih združujemo tudi v akademiji Komunikacijska odličnost, so namenjene tako gradnji in izboljševanju komunikacije kot tudi sodelovanju znotraj posameznih oddelkov ali med podjetji in poslovnimi partnerji ter tudi širše. 

 

Komunikacija je več kot znanje, je celostni razvoj osebnosti in razumevanje dogajanja okoli nas.

 

V Povej naGlas za vsakega naročnika naredimo individualen, njemu na kožo pisan program (vsebino), ki dosega potrebe in cilje organizacije ter rešuje zaznane težave in spreminja izzive v priložnosti.  Verjamemo namreč, da je potrebno z vsako stranko delati individualno. Imamo ogromno metod, a za vsakega posameznega izberemo tiste, ki bodo delovale na njegov značaj in zaznane izzive, s katerimi se sooča.  

 

Osnovne delavnice učinkovite komunikacije:

 • Učinkovita komunikacija
 • Čustvena inteligenca
 • Od asertivne do povezovalne komunikacije 
 • Žensko moški princip v komunikaciji - napredne veščine
 • Reševanje konfliktov in izboljšanje medsebojnih odnosov
 • Razvoj in vodenje timov
 • Osebni razvoj in osebna agilnost
 • Učinkovito vodenje sestankov
 • Čuječa in nenasilna komunikacija
 • Upravljanje s težkimi sogovorniki
 • Povratna informacija in 360 povratna informacija
 • Aktivno poslušaje
 • Postavljanje pravih močnih vprašanj
 • Psihološka varnost 
 • Trenerske in moderatorske veščine
 • Coaching veščine

 

Prednosti

 • Delo v majhni skupini,
 • individualni pristop,
 • intenzivno delo z veliko vaje,
 • takojšna povratna informacija in usmerjenost v vaš napredek,
 • vodi k večji motiviranosti, uvede učinkovite tehnike, ki izboljšajo komunikacijo z drugimi,
 • konflikte spremenimo v usmerjeni pogovor s pozitivnimi rezultati,
 • diskretnost in individualni komunikacijski coaching ter vaša osebna komunikacijska analiza.

Trening osvobodi osebne potenciale in vire notranje moči ter izboljša osebne in poslovne dosežke ter posledično rezultate.

 

Učna metoda

 

 1. Uporabljamo integralni in sistemski pristop.
 2. Delo poteka v majhnih skupinah. 
 3. Skupinski trening se usmerja na individualni pristop (analiza vedenja udeleženca , odpravljanje motečih vedenj, ustvarjanje novega vedenja).
 4. Vse delavnice so izpeljane po metodah izkustvenega učenja, kar vam udeležencem omogoča aktivno sodelovanje ter odpira prostor za dialog, izmenjavo izkušenj in skupno iskanje rešitev na izzive, s katerimi se soočate pri vsakodnevnem delu.
 5. Veliko praktičnega dela in konkretnih vaj, simulacij, študij primerov, simulacij in konstelacij.
 6. Z uporabo različnih komunikacijskih in motivacijskih tehnik vam bomo omogočili vpogled v vaš način delovanja, ki povzroča določena vedenje. Z razumevanjem lastnih vzorcev delovanja (razmišljanje, čustvovanje, energija, miselna naravnanost) vam bomo tako pomagali aktivirati vaše skrite potenciale za dosego želenih ciljev.
 7. Učenje poteka celostno in sicer na nivojih: delovanje – fizično telo, identiteta oz. persona, način razmišljanja in strast oz. energija. Dodajamo pa tudi sistemski vidik.
 8. Treniramo, vadimo in simuliramo različne življenjske situacije, poslovne in privatne. Uporabljamo sistemske konstelacije, ki so odlično orodje vpogleda sistemov, ki delujejo na nas in polja, ki nas obkroža.
 9. Vse metode bodo preizkušene in aplicirane na realnost v organizacijah vas udeležencev.
 10. Pripravimo vam osebno ustrezne različne vaje in za namen treninga, vaje posnamemo in takoj analiziramo & reflektiramo (diskretno) po metodi prej - potem.
 11. Delo na lastnih primerih naredi delavnico bolj učinkovito, poglobljeno in transformativno. To pa prinaša konkretne rezultate in spreminja izzive v priložnosti.  
 12. Zagotavljamo varno okolje, izkušene vrhunske trenerje, diskretnost

 

 

Povpraševanje
Prepišite besedilo iz slike v polje
S klikom na gumb POŠLJI soglašate z našo politiko zasebnosti ter nameni zbiranja in obdelave osebnih podatkov.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih