MENTOR COACHING

MENTOR COACHING – ICF INDIVIDUALNA AKREDITACIJA

 

V kolikor že imate nekaj izkušenj s coachingom in ste zaključili coaching izobraževanje, akreditirano s strani mednarodne zveze coachev, ter bi se radi akreditirali (International Coach Federation – ICF) ter vam na poti do vaše akreditacije manjka  mentor coaching, se lahko pridružite našemu mentor coaching programu?

 

Več o akreditacijskih poteh si lahko preberete tudi na spletni strani mednarodne zveze coachev https://coachfederation.org/icf-credential

 

Po opravljenem certificiranem coaching programu, ki ima akreditacijo ACTH ali ACSTH, in potrebnim številom opravljenih coaching ur, se lahko prijavite in tudi mednarodno akreditirate kot ACC, PCC ali MCC.

 

Zakaj mednarodna akreditacija ACC, PCC, MCC?

 

Mednarodna akreditacija dokazuje visoke profesionalne standarde, močan etični kodeks, visoko znanje in stopnjo veščine coachinga. Hkrati povečuje vašo kredibilnost ter omogoča večjo profesionalnost in veča potencialno bazo klientov. Prinaša vam osebno zadovoljstvo ter skrbi za večanje integritete coaching profesije tako lokalno kot globalno.

 

Mentor coaching ponujamo samostojno in neodvisno od, z letošnjim letom na novo akreditiranega, ACSTH programa, Jungian Coaching šola za coache.

 

Mentor coaching izvaja Sami Bugay, certificirani mojster coach (Master Certified Coach MCC-ICF), registrirani ICF Mentor Coach, NCC - certificirani Ontological Coach.

 

Za proces akreditacije mora posamezni coach, če je zaključil programu ACSTH ali pa če se želi akreditirati za višjo stopnjo, opraviti tudi 10 mentorskih ur. Mentor Coaching v tem primeru pomeni, da ima udeleženec programa coaching povezan z razvojem njegovih coaching veščin, ki se ocenjujejo skladno z ICF ključnimi kompetencami.

 

Kako bo potekalo?

Mentor coaching program je sestavljen iz celodnevnega mentorskega skupinskega coachinga za največ 10 udeležencev in šteje za 7 mentorskih ur, ter 3 x 1:1 individualna on-line srečanja.

 

Program zajema:

  • Individualno 1:1 pred srečanje, za ugotavljanje vaših osebnih razvojnih ciljev programa
  • Izpolnitev samoocenjevanja za vsako od 8 ICF  ključnih kompetenc za identifikacijo močnih točk in področji za fokusiranje
  • Poglobljena študija in razumevanje vseh 8 ključnih coaching kompetenc
  • Strategije in akcijski plan za opolnomočenje in razvoj vaših coaching kompetenc
  • Pisna in ustna povratna informacija o vaših coaching veščinah
  • 7 ur skupinskega mentor coachinga
  • 3 ure individualnega mentor coachinga (mesečno 1 ura, v obdobju 3 mesecev)
  • Priložnost za delo in učenje od ICF Master Certified Coach in ICF PCC Assesorja.

Pridobili boste globlje razumevanje standardov in ključnih kompetenc mednarodne zveze coachev potrebnih za uspešen coaching. Razvijte vaš coaching stil na naslednji nivo, vreden mednarodne akreditacije.

 

Program bo v tej obliki trajal 4 mesece. Po skupinskem srečanju, boste morali opraviti še potrebno število coaching praks, izven mentorskega programa, s katerimi boste vadili vaše coaching veščine in razumevanje ključnih coachig kompetenc.

 

Po zaključku prejmete Mentor Coaching potrdilo za opravljenih 10 ur za potrebe akreditacije in njenega podaljševanja. Program se bo izvajal osebno in on-line z uporabo virtualne platforme.

 

Datum za skupinsko mentor coaching delavnico še ni znan.

Datumi individualnih srečanj se bodo dogovorili individualno z mentorjem (MCC), saj potekajo on-line, glede na vaš in njegov urnik.

 

Za potrebe procesa boste morali zagotoviti tudi audio posnetke coachingov s stranko, enega, za skupinsko srečanje, ter še tri za individualni mentoring. Za skladnost s politiko GDPR in zaupnostjo podatkov po etičnem kodeksu, s svojimi klenti poskrbite sami, v okviru mentor coaching pa mentor coach in študentje.

 

Trenutno nimamo razpisane skupine

 

Mentor Coach mora biti v dobrem stanju. 

Lahko se odločite tudi za 10 individualni ur. 

Trenutno nosilno akreditacijo za mentor coacha pri ICF lahko preverite tukaj:

 

 

PREBERI ČLANEK  KOMPAS ZA SAMOCOACHING  in  INTEGRALNO VODENJE in COACHING MISELNOST in HODITI PO TANKEM LEDU  in ETIKA
PRIJAVA
Plačilo na obroke: DA NE
Zavezanec za DDV: DA NE
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih