Svetloba in senca stresa

 

Vam je strs že povzročil kakšen siv las? 

Stres ruši našo stabilnost. Neupoštevanje opozoril našega telesa lahko vodi do reakcij, ki imajo lahko trajne negativne posledice. A vsaka zgodba ima dve plati. Zato se je dobro zavedati, da je stres lahko tudi dober, in nam lahko v ključnih momentih pomaga.

 

Če želimo vzpostaviti ravnovesje, se moramo najprej odučiti naučenega. Stabilnost ni stvar odločitve, temveč rezultat izkustvenega poznavanja fizičnega telesa, čustev in miselnega mehanizma. Ko razumemo, da te tri različne enote med seboj delujejo v tesni povezavi, smo na pravi poti, da postavimo trden steber.

 

Na delavnici pokrivamo vsebine:

 • Kaj je, kako in zakaj nastaja stres, kako ga zaznavamo?
 • Značilnosti umetnega stres in kje ter zakaj nastane.
 • Kaj so povzročitelji stresa in kaj so psihofizične posledice stresa.
 • Kako preprečevati negativne učinke stresa.
  • Razumevanje lastnih vzorcev delovanja MČDR.
  • Pričakovanja moje vloge.
  • 6 stopenj sprememb in stres.
 • Testiranje ravni stresa udeležencev.
 • Kako preprečiti stres - kako se pravilno odzivati na različne stresorje poslovnega okolja.
 • Kako dolgoročno skrbeti za dvigovanje »odpornosti« na stres in posledično za psihofizično zdravje. Moj arhetip Heroja!
 • Otresi se stresa  -  konkretne vaje in tehnike.
  • Odklop z zavestno osredotočenostjo & čuječnost.
  • Ustvarjanje distance.
  • Sklop fizičnih vaj za sprostitev na delovnem mestu.
  • Dihalna tehnika za upravljanje stresnih trenutkov na delovnem mestu.

Zakaj se tudi vi ne bi počutili, zmagovalno?

 

 

PREBERI ČLANEK DAJ VSE OD SEBE  in STRAH, MOJ ZAVEZNIK  in NASVETI PROTI TREMI

 

Učna metoda

Individualni pristop (analiza vedenja udeleženca , odpravljanje motečih vedenj, ustvarjanje novega vedenja).

Vse delavnice so izpeljane po metodah izkustvenega učenja, kar udeležencem omogoča aktivno sodelovanje ter odpira prostor za dialog, izmenjavo izkušenj in skupno iskanje rešitev na izzive, s katerimi se udeleženci soočajo pri vsakodnevnem delu.

Z uporabo različnih motivacijskih in komunikacijskih tehnik ter timskim coachingom bomo udeležencem omogočili vpogled v njihov način delovanja (komuniciranja), ki povzroča določena vedenje.

Z razumevanjem lastnih vzorcev delovanja (razmišljanje, čustvovanje, energija, miselna naravnanost) jim bomo pomagali aktivirati njihove skrite potenciale za dosego želenih ciljev.

Učenje poteka celostno in sicer na nivojih: delovanje – fizično telo, identiteta oz. persona, način razmišljanja in strast oz. energija. Dodajamo pa tudi sistemski vidik.

Treniramo, vadimo in simuliramo različne poslovne in komunikacijske situacije. Uporabljamo sistemske organizacijske konstelacije, ki so odlično orodje vpogleda sistemov, ki delujejo na nas (tim in organizacijo) in polja, ki nas obkroža. Vse metode bodo preizkušene in aplicirane na realnost udeležencev. Pripravimo vam osebno ustrezne različne vaje in za namen treninga, vse  vaje posnamemo, takoj analiziramo in reflektiramo (diskretno) po metodi prej - potem. Povratna informacija je vedno usmerjena v izboljšave. Gradimo na vaših prednostih. Zmanjšujemo vaše omejitve, vse z namenom samozavestnega in odločnega nastopanja.

 

Delo na lastnih primerih naredi delavnico bolj učinkovito, poglobljeno in transformativno. Ponuja tudi celovit sistemski pogled, kar prinaša konkretne rezultate in spreminja izzive v priložnosti. Da prižgete svoj ogenj govorca.

 

Prednost

Delo v majhni skupini, individualni pristop, intenzivno delo z veliko vaje, takojšna povratna informacija in usmerjenost v vaš napredek, vodi k večji motiviranosti, uvede učinkovite tehnike, ki izboljšajo komunikacijo z samim seboj in upravljanjem s stresorji v življenju. Odprava motečih in nezavednih vedenj posameznika z uporabo različnih tehnik/metod, analiza poustvarjenih situacij in ustvarjanje novega vedenja, diskretnost!

Trening »osvobodi« osebne potenciale in vire notranje moči ter izboljša osebne in poslovne dosežke ter posledično rezultate.

 

Oblike

Individualni, skupinski , po dogovoru. 

Povpraševanje
S klikom na gumb POŠLJI soglašate z našo politiko zasebnosti ter nameni zbiranja in obdelave osebnih podatkov.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih