V svetu sta dve največji strokovni mreži za razvoj coachev – International Coaching Federation (ICF) oz. Mednarodna zveza za coaching in European Mentoring & Coaching Council (EMCC GLOBAL) oz  Evropski svet za mentorstvo in coaching. Delita si skupno poslanstvo – stalen razvoj coaching stroke. V Povej na Glas, predstavljamo obe, saj smo aktivni člani obeh organizacij.

  

Ponosno sporočamo, da smo prvi in edini v Sloveniji, ki imamo akreditacijo EMCC Global EQA Practitioner stopnjo, za naš avtorski coaching program Embody Your Coaching Wisdom - Organizacijski Coach. (EQA20210312).

 

Vabljeni, da se nam pridružite na transformacijskih certifikacijskih izobraževanjih za coache, akreditiranih s strani EMCC Global, Evropski svet za coaching in mentorstvo in tudi mednarodne zveze coachev (ICF) z fast track.

 

EVROPSKI SVET ZA MENTORSTVO IN COACHING GLOBAL 

 

Evropski svet za mentorstvo in coaching EMCC GLOBAL je druga pomembna strokovna mreža, ki obstaja, da razvija, spodbuja in določa pričakovanja o najboljših praksah coachinga, mentorstva in supervizije, na Evropski ravni v korist družbe. Kot EMCC obstaja od leta 2002, njegovi začetki pa segajo v leto 1992 in ima svoje podružnice v 25 državah. Kot strokovna mreža izdaja certificirane treninge in kot profesionalizacija coacha individualno akreditira coache in timske coache. Je tudi edina organizacija, ki akreditira coaching supervizorje. Prav tako ponuja ogromno podpornih aktivnosti za razvoj coaching profesije in povezovanje med coachi.

 

CERTIFICIRANI TRENINGI ZA COACHE  EMCC GLOBAL QUALITY AWARD EQA IN ESQA CERTIFIKACIJSKI TRENINGI ZA COACHING SUPERVIZORJE.

 

EMCC ponuja trgu potreben okvir, da zagotavlja kvaliteto mentorskih in coaching storitev, ki izkazujejo zahtevane visoke standarde profesije za trening za coache in mentorje. 

 

Organizacije, ki ponujajo EQA Global Quality Award in TCQA Global Team Coaching Quality Award akreditirana izobraževanja in ustrezajo vsem pogojem, ponujajo certifikacijo programa, ki so lahko certificirani glede na štiri nivoje:

  • Foundation – osnovni level 
  • Practitioner – praktik level 
  • Senior Practitioner – višji praktik level 
  • Master Practitioner – mojstrski level

 

V Povej na Glas smo prvi in edini, ki smo dosegli visoke standarde EMCC Global in dobili potrditev in tudi akreditacijo za program Embody Your Coaching Wisdom  - certificiran  Organizational Coach EQA Praktik level.

Prav tako naš trening omogoča, FAST TRACK, dostop do individualne akreditacije EIA Praktik.

 

Na spodnjem linku lahko pogledate katere organizacije ponujajo certificirane EMCC programe tukaj https://www.emccglobal.org/accreditation/eqa/eqa-awards/

 

 

Po zaključku certificiranega programa, se lahko odločite tudi za nadgradnjo in pridobitev individualne akreditacije in vpis v evrospki register coachev z EIA nagrado.

Z našim treningom imate opravljene vse pogoje (EQA trening, refleksija, 4 supervizije). Sami pa morate zagotoviti še zahtevano število ur prakse, glede na level za katerega se prijavljate. 

 

INDIVIDUALNA EVROPSKA AKREDITACIJA ZA COACHE - EIA AWARD

 

EIA Globalne EMCC je mednarodno priznana nagrada – individualna akreditacija, ki dokazuje, da ima posameznik, ki opravlja poklic kot poklicni coach ustrezno raven znanja in sposobnost, da jo učinkovito uporablja v svoji praksi. 

 

EMCC Global razlikuje med štirimi vrstami individualnih akreditacij in sicer po nivojih:

• Foundation (osnovni) 

• Practicioner (praktik)

• Senior Practicioner (višji praktik)

• Master Ppacticioner (mojster praktik)

 

Za ta proces mora posamezni coach postati član Evropskega sveta za mentorstvo in coaching EMCC – strokovna mreža. Članarina velja 1 leto in jo je potrebno obnavljati vsako posamično leto, sicer vas izbriše iz registra članov.

Glede na stopnjo zaključenega certifikacijskega treninga po EQA in izkušnjah coacha  lahko nadaljujete ta individualni proces.

Vsak od posameznih nivojev ima svoje specifične zahteve za coacha.

Kazalniki usposobljenosti so primeri vedenj ali načel coaching stroke, ki izpolnjujejo osem kategorij kompetenc. Okvir kompetenc ponuja tudi orodje za ocenjevanje, ki ocenjevalcu omogoča oceniti vedenje coacha; kategorizirati raven, na kateri coach deluje (deskriptorji stopnje EIA); in kategorizirati stopnjo usposabljanja coacha (opisniki ravni EQA).

 

Za vsakega individulano akreditiranega coacha je potrebno tudi nenehno izpopolnjevanje in osebni razvoj na področju stroke, odvisno od nivoja.

CPD, ki je opredeljen kot proces nenehnega učenja potreben za coache, da se zagotovi, da se njihovi coaching standardi in kompetence sčasoma ohranjajo in izboljšujejo. Za posameznega coacha to pomeni stalno zavezanost razvoju svoje baze znanja. Pomeni tudi, da ste na tekočem z razvijanjem najboljših praks. Namen je tudi podpirati strokovno in osebno rast s strani coacha, da bi strokovna mreža zagotovila, da so coachi, ki so pooblaščeni in individualno akreditirani s strani EMCC, kompetentni in učinkoviti.

EMCC  zahteva tudi, da na vsakih 35 ur izvedenih coaching srečanj, coach obvezno opravi 1 supervizijsko srečanje z akreditiranim coaching supervizorjem  (ESQA), najmanj pa 4 individualne supervizije za koledarsko leto. 

Etični kodeks in zavezanost etičnemu ravnanju je za coacha je nujno. Globalni etični kodeks podpira odličnost pri razvoju coachinga, mentorstva in supervizije ter dviguje standarde prakse njihovih članov. 

Poleg logov je potrebna še refleksija na prakso, CPD in supervizijo ter povratna informacija klientov.

 

Sama individualna akreditacija velja za posameznega člana 5 let od dne izdaje, in jo je po tem obdobju potrebno obnoviti, nadgraditi, odvisno od želja in potreb coacha. 

 

EMCC AKREDITIRANI COACHI Z EIA - REGISTER

Tukaj najdete individualno akreditirane EMCC coache in veljavnost njihovih akreditacij https://www.emccglobal.org/accreditation/eia/eia-awards/

 

Opomba: Člani EMCC še niso akreditirani coachi. Akreditirani coachi so tisti, ki tudi nosijo naziv EIA Award.  

 

 

INDIVIDUALNA EVROPSKA AKREDITACIJA ZA TIMSKEGA COACHE Team Coaching Individual Accreditation (ITCA)

ITCA je novost globalne EMCC iz leta 2020 in je mednarodno priznana nagrada – individualna akreditacija, ki dokazuje, da ima posameznik, ki opravlja poklic kot poklicni timski coach ustrezno raven znanja in sposobnost, da jo učinkovito uporablja v svoji praksi.

 

INDIVIDUALNA EVROPSKA AKREDITACIJA ZA COACHING SUPERVIZORJE Supervision Individual Accreditation (ESIA)

EMCC kot priznanje ključne vloge coaching supervizorjev pri razvoju najboljše prakse na področju mentorstva in coachinga ponuja ESIA  (Supervision Individual Accreditation). V kolikor ste supervizor že več kot tri leta, pod redno supervizijo in izkazujete potrebno št. zahtevanih praktičnih ur in izkušenj lahko zaprosite tudi za individualno akreditacijo za coaching supervizorja.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih