Coaching za osebno in poslovno rast: Odkrijte svoje potenciale

Mednarodna zveza coachev (ICF) opredeljuje coaching kot "partnerstvo s klienti v premišljenem, miselno izzivalnem in ustvarjalnem procesu, ki kliente navdihuje, da bi povečali svoj osebni in profesionalni potencial."

Coaching vam pomaga razvijati potenciale, raziskovati neizkoriščene možnosti in odpravljati ovire na poti do uspeha. Je interaktiven proces, ki s pomočjo coaching tehnik in orodij omogoča razvoj novih vedenj, krepi močne zmožnosti upravljanja s spremembami ter soustvarja proces med coachem in stranko.

Vsak posameznik in organizacija sta edinstvena, zato so rešitve, ki se pojavijo med coaching izkušnjo, specifične za vaše potrebe. Coaching se lahko izvaja individualno ali v skupini ter z različnimi pristopi (integralni, vodstveni, transformacijski, sistemski, holistični, NLP, organizacijski, jungovski...).

 

Investicija v coaching: Več kot samo poslovni rezultati

Investicija v coaching ni le doseganje poslovnih rezultatov, ampak tudi razvoj osebne rasti, strategije razmišljanja in spremembo omejujočih vedenjskih vzorcev. Vodim s coaching veščinami, kar pomeni, da integriram coaching vodenje v vsakdanje interakcije za povečanje individualne in organizacijske rasti.

 

Veščine coachinga za vodje: Nove perspektive za boljše rezultate

Definicija mednarodne coaching zveze (ICF) pravi, da gre za pospeševalni stil vodenja ali vodenje, ki integrira veščine coachinga v vsakodnevne interakcije, da bi povečali individualno in organizacijsko rast.

Pri vodenju timov ali ciljno usmerjenih pogovorih uporabljam ciljno usmerjena vprašanja in tehnike, ki spodbujajo razmišljanje onkraj ustaljenih vzorcev. Vodje, ki nadgradijo svoje veščine vodenja s coaching pristopom, omogočajo rast in razvoj posameznikov ter dosegajo boljše rezultate.

Svetovne smernice jasno kažejo, da je coaching eden najučinkovitejših pristopov pri razvoju zaposlenih in krepitvi kulture sodelovanja. Uvajanje coaching pristopa pri vodenju pomembno izboljšuje poslovno učinkovitost in pozitivno vpliva na rast ter zadovoljstvo zaposlenih. Vlaganje v coaching podporo z usposobljenimi in certificiranimi coachi, razvoj coaching veščin ter učenje vodenja coaching pogovorov na organizacijski ravni, ne prinaša le poslovnih rezultatov, ampak tudi osebnostno rast, razvoj strategije razmišljanja ter spremembo omejujočih vedenjskih vzorcev.

 

Teme, ki jih naslavljamo v coaching procesu:

 • Učinkovita komunikacija in medsebojni odnosi
 • Preseganje konfliktov in nefleksibilne komunikacije
 • Upravljanje z vodenjem sebe in drugih
 • Upravljanje s časom, prioritetami, in motivacijo
 • Osebna učinkovitost in doseganje ciljev
 • Preseganje omejujočih načinov razmišljanja in delovanja
 • Upravljanje s stresom in čustvi
 • Razvoj čustvene inteligence
 • Razvoj timske kulture in učinkovitosti...

 

Coaching študije

V letni raziskavi je Mednarodna coaching zveza (ICF) predstavila ugotovitve, da si želijo podjetja razvijati lastne zmogljivosti za usposabljanje, izvajanje coachingov, znati analizirati posameznikovo znanje, izkušnje, spretnosti in lastnosti, z namenom, da bi lahko na podlagi tega razvijala posamezniku prilagojen osebni razvojni načrt. Vse s ciljem pridobitve želenih kompetenc za visoko učinkovitost, ustvarjanje ustrezne podpore in preusmeritev energije v prihodnost. 

Med najpogostejše razloge, zakaj je coaching potreben, je ista raziskava pokazala, da z namenom izboljšanja timske učinkovitosti (43 % vprašanih), sledijo izboljšanje komunikacijskih veščin (39 % vprašanih),  povečanje  učinkovitosti  (38 % vprašanih), izboljšanje samopodobe (36 %) in izboljšanje  poslovne vodstvene strategije (33%). 

 

Coaching meritve zveze navajajo tudi:

 • da posamezniki za več kot 60 % izboljšajo medsebojne odnose  ter postanejo zadovoljnejši pri delu,
 • znatno se poveča njihova učinkovitost in sicer za več kot 50 %.
 • Pri vodenju timov  je zaznati celo  70 % izboljšanje dinamike timskega dela, saj se uskladijo nameni, notranji in zunanji procesi, medsebojni odnosi ter načini skupnega učenja. 

 

Coaching za trajnostno vodenje

Svetovne smernice in raziskave kažejo, da je coaching eden od učinkovitejših pristopov za razvoj zaposlenih in ustvarjanje kulture sodelovanja. Investicija v coaching podporo ne prinaša le poslovnih rezultatov, temveč tudi osebno rast, razvoj strategije razmišljanja ter spremembo omejujočih vzorcev. Stopite na pot trajnostnega vodenja s pomočjo coachinga!

 

VEČ TUKAJ - VEČ 

 

Kontaktirajte nas: info@povejnaglas.si

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih