Razvoj timov

 

PREBERI ČLANEK  TIMSKO DELO SKOZI JUNGOVA OČALA in  MOŠKO ŽENSKI PRINCIP  in INTEGRALNO VODENJE in CILJI in ZAHTEVNI SOGOVORNIKI

 

V današnjem času imamo občutek, da za uspešnost na poslovnem in tudi zasebnem področju potrebujemo ogromno znanja, energije in časa. Vsaj slednjega nam vedno primanjkuje, zato je delo v uspešnem in povezanem timu dodana vrednost vsakega podjetja. Vsak dan smo soočeni s stresnimi situacijami, ki jim sami nismo vedno kos. Za njihovo rešitev pa je potreben večdisciplinaren pogled, ki ga lahko omogoči le dober tim sodelavcev. V naših realnostih ni nihče popoln, toda tim je lahko!

 

Za razvoj timov uporabljamo tudi različna orodja; psihološka varnost v timu, kreiranje visoko produktivnih timov,  ARD®, JC® in orodje Strength Deployment Inventory. (SDI®) je mednarodno priznano orodje za samooceno, ki je usmerjeno v izboljševanje medosebnih odnosov. Dobimo odgovore na vprašanje, zakaj se posamezniki vedejo na določen način. Rezultati analiz so individualni (za vsakega posameznika) in timski (slika tima, kjer so vidni rezultati vseh članov tima). Analiza posameznikov in tima je izhodišče za učinkovitejše timsko delo, boljše obvladovanje konfliktnih in stresnih situacij v timu, boljšo komunikacijo, vodenje, motivacijo, izboljšanje prodaje …

 

Pri delavnicah z namenom grajenja tima je pomembno ustvariti okoliščine, v katerih se bodo udeleženci med seboj maksimalno sprostili in odprli za sprejemanje, izmenjavo in kakovostno komunikacijo. Skozi nenavadne in zabavne situacije udeleženci spoznavajo različnosti oziroma drugačnost vsakega med njimi. Cilj vseh programov je, da člani tima začnejo prepoznavati in izkoriščati potenciale, ki jih imajo kot posamezniki in tim, ter tako učinkoviteje rešujejo skupne naloge.

Teoretični del delavnice in priprave na vaje pa udeležencem pomagajo različnosti razumeti in jih na koncu prepoznati kot enakosti, saj so le-te posledice enakih mehanizmov delovanja vsakega posameznika.

 

Na voljo imamo različne razvojne programe, timske coachinge in tudi motivacijske programe oziroma sam program naredimo po meri za naročnika in potrebe organizacije.

 

1.      Psihološka varnost v timu

 

V vsakem timu, predvsem pa z zavedanjem vodij, je gradnja psihološke varnosti v timu esencialna in pomaga pri gradnji coaching&menotring kulture, da se sodelavci počutijo prepadni in varni v timu.

Diagnostika realnega stanja v timu in identifikacija morebitnih omejitev, ki trenutno preprečujejo kreiranje varnega prostora.

Iz vsebine:

 1. Kako psihološko varen je naš tim.
 2. Testiranje PV. 
 3. Kaj je psihološka varnost.
 4. Emocionalna krivulja in trije centri.
 5. Spoznavanje 7 nivojev timske zavesti, oz. sedem skupin timskih potreb in motivacij.
 6. Timska dinamika in disfunkcije tima.
 7. Refleksija.
 8. Akcijski načrt.

 

 

2.      Kreirati visoko zmogljiv tim

 

Kako kreirati visoko zmogljivo ekipo (High Performance Team)? Timska dinamika in 5 disfunkcij tima, ki jih mora poznati vsak vodja

 

Delavnica ponuja ozaveščanje timske diagnostike s pomočjo Perill modela.

 

 1. Perill model – je kompleksen, sistemski pristop pri raziskovanju in diagnostiki timske dinamike. Raziskali bomo razvojni potek in kako ga lahko dnevno uporabimo pri svojem timu, saj nam daje vpogled, kje je potrebno timu pomagati in na katera področja se je potrebno osredotočiti.
 2. Timska dinamika in disfunkcije tima.
 3. 3 pogovori in osebno vedenje vs. timsko vedenje.
  1. Motivacija
  2. Vrednote
  3. Vloge članov tima
  4. Validacija
 4. Sistemske organizacijske konstelacije. 
 5. Refleksija konkretnih izzivov s katerimi se srečujejo udeleženci.
 6. Akcijski načrt.

 

Učna metoda

 

 1. Uporabljamo integralni in sistemski pristop.
 2. Delo poteka v majhnih skupinah. 
 3. Skupinski trening se usmerja na individualni pristop (analiza vedenja udeleženca , odpravljanje motečih vedenj, ustvarjanje novega vedenja).
 4. Vse delavnice so izpeljane po metodah izkustvenega učenja, kar vam udeležencem omogoča aktivno sodelovanje ter odpira prostor za dialog, izmenjavo izkušenj in skupno iskanje rešitev na izzive, s katerimi se soočate pri vsakodnevnem delu.
 5. Veliko praktičnega dela in konkretnih vaj, simulacij, študij primerov, simulacij in konstelacij.
 6. Z uporabo različnih komunikacijskih in motivacijskih tehnik vam bomo omogočili vpogled v vaš način delovanja, ki povzroča določena vedenje. Z razumevanjem lastnih vzorcev delovanja (razmišljanje, čustvovanje, energija, miselna naravnanost) vam bomo tako pomagali aktivirati vaše skrite potenciale za dosego želenih ciljev.
 7. Učenje poteka celostno in sicer na nivojih: delovanje – fizično telo, identiteta oz. persona, način razmišljanja in strast oz. energija. Dodajamo pa tudi sistemski vidik.
 8. Treniramo, vadimo in simuliramo različne življenjske situacije, poslovne in privatne. Uporabljamo sistemske konstelacije, ki so odlično orodje vpogleda sistemov, ki delujejo na nas in polja, ki nas obkroža.
 9. Vse metode bodo preizkušene in aplicirane na realnost v organizacijah vas udeležencev.
 10. Pripravimo vam osebno ustrezne različne vaje in za namen treninga, vaje posnamemo in takoj analiziramo & reflektiramo (diskretno) po metodi prej - potem.
 11. Delo na lastnih primerih naredi delavnico bolj učinkovito, poglobljeno in transformativno. To pa prinaša konkretne rezultate in spreminja izzive v priložnosti.  
 12. Zagotavljamo varno okolje, izkušene vrhunske trenerje, diskretnost in dajemo 100% garancijo na zadovoljstvo. 

 

Povpraševanje
S klikom na gumb POŠLJI soglašate z našo politiko zasebnosti ter nameni zbiranja in obdelave osebnih podatkov.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih