Timsko delo skozi Jungova očala

Iz Jaz v Mi

 

Tudi vam sodelovanje z drugimi daje občutek pripadnosti in vrednosti?  To potrebujemo, kajne? Sodelovanje nas gradi, da postanemo (če želimo) v odnosu do drugih tudi bolj modri, poglobljeni in senzibilni.  Omogoča nam osebno rast a hkrati od nas zahteva tudi odgovornost, razumevanje različnosti in spoštovanje drugega vse z namenom izgradnje dobrega spoštljivega odnosa. Zanimivo namreč je, da lahko z nekaterimi ljudmi odlično sodelujemo, pri drugih pa nikakor ne pride do željenega načina sodelovanja? Se sprašujete, zakaj nam včasih v odnosih vse teče in uspeva, spet drugič pa nam enostavno ne gre, čeprav se trudimo na vse pretege? In ne naredimo premika.  

Torej samo dober odnos tudi ni dovolj? Je pa zagotovo predpogoj sodelovanja! Veščin prihodnosti.

 

 

Danes namreč, bolj kod kdajkoli prej, se zavedamo, da en sam posameznik ne more vrteti kolesa življeja.  Niti poslovno, niti zasebno. Za dobro medsebojno sodelovanje pa je v prvi vrsti pomembno to,  kakšne »mostove«  znamo graditi  z drugimi.

Priporočljivo je poznati psihologijo ljudi in različne pristope za delo z njimi ter se poglobiti v raziskovanje delovanja človeka.  Le tako bomo namreč znali videti in razumeti nevidne vsebine, ki aktivirajo določene procese v posamezniku ali morebiti poznali besednjak in pojme, ki pojasnjujejo vedenjske fenomene. Ali pa samo razvili razumevanje skupinskih nezavednih motivov in konfliktov.  Dejanja druge osebe je namreč lažje sprejeti, če razumemo njene motive in namene. Zgodbo, ki se skriva za besedami in je neizrečena.  

Na tej podlagi se namreč odprejo možnosti tistega pravega sodelovanja, da v kompleksnosti izzivov s katerimi se dnevno soočamo, v trenutni situaciji, dosežemo najboljši možni rezultat, za vse vpletene. Iz Jaz v Mi.

 

Menim, da moramo danes razvijati nove načine delovanja, si upati oblikovati svoj lasten edinstven slog, ki izvira in nas samih (avtentičnost in ne kopija ali naučeno), na način, da ga resnično razumemo sami.  Zato raziskujte sebe in s tem boste zagotovo lažje razumeli druge.

 

In če bomo znali razvijati iracionalno mišljenje, ki izziva nas-skupnost-tim, da si upamo izraziti ideje, želje, hotenja in fikcijo v območju neverjetnega in nepričakovanega  repertoarja, si upam trditi, da bo zagotovo takšen premik iz varnega območja, najprej zgolj z mišljenjem in nato s pogumom za akcijo, pripeljal vas-skupnost-tim do inovativnih rešitev – do preobrazbe v »junaka« v jungovskem smislu.  Na ta način se povežejo na prvi pogled nepovezane osebe, zgradi se izjemna timska dinamika in timska energija, ki je povezovalna in usmerjena v skupni cilj in daje trdne temelje za naš boljši jutri.  

 

Zato iskreno verjamem, da smo povezani uspešnejši in tudi srečenjši.

Jasna Knez


 
PRIJAVA
Plačilo na obroke: DA NE
Zavezanec za DDV: DA NE
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih