Jungian Coaching  Mastery practicum    

 

Jungian Coaching zgodba se je začela leta 2014, ko smo omogočili, da se je ta metoda in certificirani trening CCE pojavila prvič v Sloveniji in leta 2016 smo slavili zaključek prve generacije. V vsem tem času smo v Sloveniji izobrazili kar nekaj coachev, ki uporabljajo ta pristop pri svojem delu. Za nami je 6 izjemnih generacij.  Jungian Coaching je super pristop za učenje veščin življenskega coachinga.

Z letom 2021 smo zaradi sprememb z izvedbo acsth programa prenehali in ga tudi ne bomo več ponujali v takšni obliki. Naša ekipa se nenehno uči in sledimo zadnjim smernicam na področju coaching stroke, zato smo pripravili praktičen coaching practicum & mastery za vse izkušene coache, ki si želite nadgraditi svoja znanja in obogatiti svoj coaching tool box. 

 

Oblikovali smo Jungian Coaching Mastery practicum - practice & mentorstvo, za coache kjer bomo skozi transformacijski pristop obdelovali različne konkretne študije primerov in izkušnje iz coaching prakse, demonstracijo coaching uporabe, da omogočimo razumevanje kako to metodo implementirati v coaching komptenece po mednarodni zvezi za coaching.  Vse z namenom, da ponudimo transformativno učno izkušnjo in obogatimo našo coaching skupnost.

 

Prav tako ta proces omogoča pogoje za pridobitev individualne akreditacije pri mednarodni zvezi, za vse ki, ste na tej poti ACSTH path credentaling. Za mentorski&supervizijski proces, po pravilih mednarodne zveze za coaching, vas mora mentorirati ali supervizirati akreditiran coach na višjem nivoju. 

 

Kaj boste z udeležbo v programu JUNGIAN COACHING MASTERY PRACTICUM  pridobili?

 

 • Zgradili boste pogum in izvirnost pri iskanju brezhibnih rešitev 
 • Poglobili boste razumevanje nevidnih vsebin, ki aktivirajo ključne procese v coahcing procesu
 • Poglobili bomo razumevanje moči in uporabe arhetipov in simboličnega razmišljanja klienta kot orodje coacha pri coaching procesu
 • Kot pri vseh coaching treningih, bomo tudi na praksi poglabljali razumevanje treh elementov, ki kreirajo globino coaching procesa in so ključno orodje coacha; glava, srce in hara.
 • Prejeli boste povratno informacijo na vaše coahcing veščine po markerih mednarodne zveze za coahcing
 • Priprava na individualno akreditacijo
 • Pri nas je individualna podpora za učni proces, z akreditiranimi coachi in supervizorji zagotovljena.

 

VSEBINA:

 

1. FOUNDATION  ‒  POGLOBITEV COACHING KOMPETENC 

 

 

Vsak coach, z prvim treningom coaching veščin stopi na pot transformacije. Nato se začne "piljenje veščine". Coaching kompetence so izjemen okvir mednarodne zveze, in vsak coach, bi jih moral znati poosebiti. Ne delati coaching, biti coaching. In to vam bomo omogočili. 

Spoznali bomo ICF coaching kompetence in ICF markerji, po katerih se meri nivo znanja in izkazovanja kompetenc. Poglobili se bomo v utelešenje coahcing kompetenc, ter se naučili, kaj je tisto, kar izkazuje poznavanje in izkazovanje določene kompetence pri akreditatorju glede na level ACC, PCC, MCC.  

Prav tako pa bomo čas namenili spoznavanju kakšne coaching pristope uporabljamo in za kaj ter kdaj je kateri od coaching pristopov primeren in kdaj ne.

Poglobili se bomo v etični kodeks in odgovornosti coacha  ter predelali nekatera mejna podporčja ( coaching vs. terapija). 

Ponudili vam bomo veliko praktičnih vaj in študij primerov, coaching demonstracij na PCC nivoju in veliko prakse.

Vaje in supervizija, povratna informacija trenerjev

Poglobili bomo razumevanje coaching kompetenc in razvoj coaching miselnosti. 

 

 

 2. JUNGOVSKI PRISTOP V PRAKSI

 

Vsak coaching proces se pravzaprav ukvarja z zavednimi in nezavednimi vzorci naših klientov. Jungovski pristop pa se poglobi v delo s podzavestjo skozi uporabo arhetipov in simbolov. Poglobili se bomo v praktično uporabo te metodologije, pri poslovnem coachingu. Kdaj je kaj preveč, in kdaj je primerno, da bo dalo prave rezultate.  Učili se bomo, kako iskati zgodbo, za zgodbo klienta. Kako kot coachi, skozi aktivno poslušanje in odpiranje pravih vprašanj in intervencij ugotovimo celotno mavrico notranjega gledališča klienta. 

Coaching supervizija bo podprla ta proces.

 

3. DUALNOT IN DELO Z MOŠKO ŽENSKIM PRINCIPOM V PRAKSI

 

 

Moško ženski princip poznamo že iz kitajske medicine, poznamo po dualnosti jing & jang in pri jungovskem pristopu, se uporablja termin anima in animus. Poglobili se bomo v utreznost tega pri delu coach - klient. Kako aktivirati oba pola v sebi, delati in biti coach, kar je ključno pri razvoju coaching miselnosti.  Spoznali boste praktične in konkretne primere uporabe in kaj in kdaj naslavljati skozi vidik dualnosti. Vsekakor gre za zanimiv pristop, sploh ko imamo opravka z čustveno nabitimi stanji. Za coacha pa je nujno, da zna držati prostor in kreirati zavedanje.  Primeri in demonstracija skozi uporabo coaching kompetenc bosta ključna. V tem dnevu se bomo posvetili praktičnim prikazom in študiji uporabe kdaj in kako lahko uporabimo ta pristop kar bo zagotovo povečalo coachevo kapaciteto za delo s klienti in naslavljanje kompleksnih izzivov.

Coaching supervizija bo podprla ta proces.

 

4. HERO QUEST v PRAKSI

 

 

Teorija Josepha Campbella popotovanja junaka Hero Quest se v vodenju uporablja že leta. Tokrat pa se bomo posvetili coaching popotovanju in kreiranju lastne poti. Razumeti, na kateri točki smo in kam gremo, je za sam coaching proces nujno. Skozi vaše praktične primere in prakso bomo poglabljali razumevanje in znanje uporabe metode pri coaching, na način da boste kreirali svojo coaching pot.  

Coaching supervizija bo podprla ta proces.

 

5. ELEMENTAL BODY ORIENTED PRISTOP V PRAKSI

 

 

V coachingu se velikokrat srečujemo z temeljnimi usmeritvami ali pogledi klienta. Razumevanje posameznika skozi pogled energije, ki ga poganja, daje coachu večji repertoar, iz katerega lahko naslavlja izziv. Uporaba telesa v coachingu je izjemno orodje, kadar naslavljamo celoto. Na ta vidik bomo pogledali skozi organizacijske konstelacije skozi vpliv jungovih osnovnih arhetipov, ter spoznali, kako jih lahko uporabljamo učinkovito v coaching praksi.  Coaching supervizija bo podprla ta proces. 

 

SUPERVIZIJA IN DODATNA PRAKSA

3 x individualno srečanje z vsakim posameznikom, mentorstvo in supervizija za dodatno učenje z ESIA coaching supervizorjem .

 

TERMINI 

Jesen 2022

Lahko pa preverite ostale treninge za coaching veščine, ki jih izvajamo v živo TUKAJ

 

TRENERJI IN FASILITATORJI

 

 • Jasna Knez, PCC, EIA SENIOR, ESIA  - Master Trainer, Professional Certified Coach, P.C.I.C. Integral Coach,  Executive & Jungian Master Coach & ESIA Coaching Supervisor, organizational constellator, Embodied approach facilitator from Slovenia.                                         
 • Andreja Anžur Černič, PCC -  Executive & Jungian Master Coach & P.C.I.C. Integral Coach, Coaching facilitator, Trainer, organizational constellator from Slovenia
 • Marko Knez, PCC - Jungian Master Coach & P.C.I.C. Integral Coach, Coaching facilitator and trainer, Embodied approach facilitator from Slovenia
 • Nena Veber, PCC -  Jungian Master Coach & P.C.I.C. Integral Coach, Professional Certified Coach, ESIA Coaching Supervisor

 

DIPOLOMA

 • Po opravljenem programu Jungian Coaching Mastery Practicum - praksa in mentorstvo, ki vsebuje 5 intenzivnih dni in 3 individualna srečanja, prejmete potrdilo o opravljenem mentorstvu & superviziji. (slednje lahko uporabite pri akreditaciji tako pri ICF kot EMCC)
 • Program se izvaja v slovenskem jeziku.
 • V program sprejmemo največ 8 udeležencev, saj je naš način dela, čeprav skupinski, usmerjen v posameznika in razvoj njegovih coaching veščin personalizirano.
 • Praksa poteka v živo. 

 

CENA & PLAČILNI POGOJI

 1. 1200,00€ + ddv za celoten paket.   
 2. Možno plačilo na 4 obroke.

Cena vključuje 5 skupinskih in 3 individualna srečanja, vse učne materiale, učne in didaktične pripomočke za učni proces, vse potrebne art materiale, okvir kompetenc in njihovo analizo - FB, coaching mentorstvo & supervizijo trenerjev in diplomo o uspešno opravljenih mentorskih urah kot del CPD.

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE

 

Za več informacij o programu in prijavi nas lahko kontaktirate:

INFO@poVEJNAGLAS.si 

 

 

UTRINKI

 

 

 

 

PRIJAVA
Plačilo na obroke: DA NE
Zavezanec za DDV: DA NE
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih