Trenerske - moderatorske veščine

Vsak gib, vsaka poza, izrečena beseda, sprožijo neko energijo. Če to, kot trener, začutiš in tudi razumeš, koraki tehnike morda ne bodo več tako pomembni.  Zato pa moramo obvladovati tehniko in samega sebe. Ves čas preverjati, kje smo se zataknili in zaznati kje je naša pozornost in naš namen.

Ko bomo znali dobro voditi sebe, bomo znali tudi dobro voditi druge. 

 

Vsebina:

 • Dober nastop gradi dobrega vodjo, mentorja, trenerja (motivacija).
 • Identificiranje obstoječega delovnega vzorca, premik k ciljnemu vzorcu in priložnosti za razvoj.
 • Barometer potenciala in testiranje vaših komunikacijskih in prezentacijskih spretnosti (ocenjevanje).
 • Razumevanje vzorcev delovanja (spoznavanje).
 • Ustvarjanje psihološke varnosti.
 • Ustvarjanje skupinske dinamike – pot do odličnosti (priprava).
 • Skrivnost dela v skupini vs. individualnega dela (skrita moč).
 • Moj strah je lahko moja moč.
 • Karizma.
 • Empatija.
 • Osredotočenost. 
 • Slišim & Vidim.
 • Odličnost moderiranja/trenerstva – sam sebi najboljši trener (uspešnost).
 • Kaj je moj slog – gradnja lastnega unikatnega sloga (predstavitev).
 • Odlično vodenje in motivacija vs. moč in odgovornost.
 • 5 pogovorov, 5 nivojev poslušanja, uporaba močnih vprašanj.
 • Napredne tehnike moderiranja - uporaba ekspresivnih in umetnostnih pristopov, aktivne imaginacije, vizual pristopa, embodied pristopa, participativnega delovanja.
 • Sinteza: akcijski načrt za implementacijo naučenega v prakso.
 • Kam sem prišel. Pogled prej – potem (evalvacija).

 

Cilj treninga:

Vedeli boste, kaj želite in kam želite, znali boste izkoristiti svoje dobre strani in znali upravljati svoje manj močne točke. Spoznali boste samouničevalne miselne procese in spoznali moč kreacije. Učili se boste iz lastne izkušnje in praktičnih vaj, pridobili izjemen »tool box« orodij za delo z ljudmi in pripravo treningov, razvili čustveno inteligenco, znali odlično pripraviti in predstaviti vsebino, zgradili karizmo in sposobnost upravljanja različnih udeležencev – vsak od nas je svoj unikat in le izjemen trener zna iz vsakega unikata izvleči najboljše. Naučili se boste vzpostaviti in zadržati dober odnos z udeleženci, izvedeli, česa se nikoli ne dela na treningu. Najpomembneje pa je, da boste znali obvladovati vse nivoje komunikacije, razumeli različne učne stile, razumeli pedagoške in didaktične ter psihološke pristope za delo z ljudmi, znali vzpostaviti dinamiko skupine, spoznali osnove coachinga in spoznali različna orodja za razvoj potencialov. Postanite pravi vodja skupine, ki mu ljudje želijo slediti!

 

Učna metoda:

Individualni pristop (analiza vedenja udeleženca , odpravljanje motečih vedenj, ustvarjanje novega vedenja).

Vse delavnice so izpeljane po metodah izkustvenega učenja, kar udeležencem omogoča aktivno sodelovanje ter odpira prostor za dialog, izmenjavo izkušenj in skupno iskanje rešitev na izzive, s katerimi se udeleženci soočajo pri vsakodnevnem delu.

Z uporabo različnih komunikacijskih tehnik bomo udeležencem omogočili vpogled v njihov način komunikacije, ki povzroča določena vedenje. Z razumevanjem lastnih vzorcev delovanja jim bomo pomagali aktivirati njihove skrite potenciale za dosego želenih ciljev in komunikacijsko odličnost. Učenje poteka celostno in sicer na nivojih: delovanje – fizično telo, identiteta oz. persona, način razmišljanja in strast oz. energija. Dodajamo pa tudi sistemski vidik.

Treniramo, vadimo in simuliramo različne komunikacijske situacije. Vse metode bodo preizkušene in aplicirane na realnost v organizacijah udeležencev. Pripravimo vam osebno ustrezne različne vaje in za namen treninga, vse nastope in vaje komunikacije takoj analiziramo (diskretno) po metodi prej - potem.

Delo na lastnih primerih naredi delavnico bolj učinkovito, transformativno in ne le informativno, kar je značilno za zgolj teoretske delavnice. To pa prinaša konkretne rezultate in spreminja izzive v priložnosti.  

 

Prednost:

Delo v majhni skupini, individualni pristop, intenzivno delo z veliko vaje, takojšna povratna informacija in usmerjenost v vaš napredek, vodi k večji motiviranosti, uvede učinkovite tehnike, ki izboljšajo komunikacijo z drugimi. Diskretnost in individualni komunikacijski coaching ter vaša osebna komunikacijska analiza. Trening »osvobodi« osebne potenciale in vire notranje moči ter izboljša osebne in poslovne dosežke ter posledično rezultate.

Povpraševanje
Prepišite besedilo iz slike v polje
S klikom na gumb POŠLJI soglašate z našo politiko zasebnosti ter nameni zbiranja in obdelave osebnih podatkov.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih