V svetu coachinga, sploh pri nas, obstaja ogromno nejasnosti. Zato smo zbrali nekaj pojasnil, da bi vam profesionalni razvoj coachev še bolj približali.

Za profesionalni razvoj coaching veščin se zato velja nasloniti na mednarodne organizacije za razvoj coachinga (ICF, EMCC), ki so edine, ki podeljujejo in razvijajo stroko. 

 

Pri nas sodelujemo z Mednarodno zvezo za coaching ICF zato v nadaljevanju nekaj pojasnil uporabe terminov, ki jih v profesionalnem coachingu uporabljamo. Uporaba v povezavi z ICF - International Coaching Federation, v povezavi s certificiranimi programi, akreditiranimi pri ICF - CCE, ACSTH in ACTP in v povezavi z osebnimi ICF kvalifikacijami - osebnimi certifikacijami ACC, PCC, MCC.

Hkrati vas vabimo, da si ogledate tudi podružnico Mednarodne zveze za coaching Slovenija, kjer je teh navodil še več. 

Integralni coaching

Osrednje poslanstvo integralnega oz. celostnega pristopa k poslovanju je uporaba takšnega okvira, ki vključuje raznolikost vpogledov, teorij in praks ter povezuje vsakega na način, ki druge krepi, ne pa zmanjšuje. To predstavlja nov pristop v času, ko tekmujejo pristopi v poslu za nadvlado, ki ne morejo priznati učinkovitosti in vrednosti drugih. 

Ne govoriti o, živeti coaching miselnost.

 

Coahcing kompetence, ki jih učimo na naših treningih so kompetence določene s strani Mednarodne zveze coachev International Coach Federation ICF, ki tudi nekaterim našim coaching programom podeljuje mednarodno akreditacijo. Prav tako pa učimo in natančno spoznavamo mnoge etične dileme in etični kodeks, ki mu moramo biti vsi profesionalni coachi, člani ICF zvesti. Zato, ker to zagotavlja visok standard v coachingu.

Razumevanje kaj je coaching proces v primerjavi z drugimi pristopi, kot so svetovanje, mentorstvo, trening, terapija... pa je za vsakega coacha in vodje ter širšo javnost nujno, da bi preprečili zmedo na trgu.

 

Po navedbah mednarodne zveze coachev (ICF), je  coaching  "partnerstvo s klienti v premišljenem,  izzivalnem in ustvarjalnem procesu, ki kliente navdihuje, da bi povečali svoj osebni in poklicni potencial."

 

Coaching je odklepanje potencialov posameznika za povečanje njegove uspešnosti. Proces je posamezniku individualen in mu pomaga, da znanje in pot najde v sebi skozi svoje odgovore, in ne, da ga učijo oz. poučujejo, mu svetujejo. (Whitmore, 2002, str. 8).

Why I believe Jungian and EAC modalities are transformative coaching  - live coaching demonstration by Jasna Knez

 

It is so amazing how Jungian and Expressive Arts Coaching works. It is powerful tool when words are simply not enough. To discover and diagnose the real underlying issues of an individual or an organization and showing the way how to move stuck energy in order to solve them.

Jungian coaching - kvantni preskok k transformaciji

OZAVEŠČANJE IN UPRAVLJANJE  PODZAVESTNIH PROCESOV PO METODI  JUNGIAN COACHING

 

This book is the gift of a master to the community, which holds the experience of a life dedicated to Expressive Arts Therapy/Coaching. It is a masterpiece that gives an advanced level of information in a simple language and is a reference guide for therapists and coaches to get into the world of Expressive Arts Therapy/Coaching.

Our Slovene Jungian Coaching and Expressive Arts&Psychology in Action Slovenia team are extremely proud to announce coming book on our next module Jungian Coaching ICF training in March. 👏

 

 

Why Jungian Coaching and Expressive Arts Coaching approach?

Why I have dedicated my practice and learning to specialization in Jungian Coaching and Expressive Arts Coaching approach?

 

Working mainly with executives in soft skills development field, I have experienced and truly believe that exclusively cognitive coaching, while it is certainly useful, is many times, insufficient for real transformational development. Therefore as a coach you need to master some, I would say, more transformative approaches, if you really want to make a permanent change.

 

I may say that is bringing out the best in both; myself as a coach, and the people with whom I work. It has a tremendous impact on my work with greatest results.  

Jungian coaching and Expressive Arts Coaching methods have the power to transform who and how we are. They are challenging you to move from a dead point, right away.

Prihodnost je v mehkih veščinah vodenja s poudarkom na ljudeh

Dodano vrednost ustvarjamo predvsem ljudje. Temu rečemo ljudje za ljudi ali P4P (people for people). Če je v času industrijske revolucije tekoči trak naredil ključni premik v produktivnosti, je danes situacija povsem obrnjena na glavo. Naši zaposleni ne delujejo bolje in hitreje, če jih priganjamo, temveč so kreativni in ustvarjalni takrat, ko imajo zagotovljeno spodbudno okolje in pogoje za delo. Povsem preživet način vodenja je, da enak recept ali rešitev problema lahko uporabimo za vse vrste zaposlenih, podobno kot vemo, da se kupcu lahko približamo le s »pristopom po njegovi meri.

Iz Jaz v Mi

 

Tudi vam sodelovanje z drugimi daje občutek pripadnosti in vrednosti?  To potrebujemo, kajne? Sodelovanje nas gradi, da postanemo (če želimo) v odnosu do drugih tudi bolj modri, poglobljeni in senzibilni.  Omogoča nam osebno rast a hkrati od nas zahteva tudi odgovornost, razumevanje različnosti in spoštovanje drugega vse z namenom izgradnje dobrega spoštljivega odnosa. Zanimivo namreč je, da lahko z nekaterimi ljudmi odlično sodelujemo, pri drugih pa nikakor ne pride do željenega načina sodelovanja? Se sprašujete, zakaj nam včasih v odnosih vse teče in uspeva, spet drugič pa nam enostavno ne gre, čeprav se trudimo na vse pretege? In ne naredimo premika.  

Torej samo dober odnos tudi ni dovolj? Je pa zagotovo predpogoj sodelovanja! Veščin prihodnosti.

 

PRIJAVA
Plačilo na obroke: DA NE
Zavezanec za DDV: DA NE
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih