Kaj je Jungian oz. Jungovski Coaching

Jungian coaching - kvantni preskok k transformaciji

OZAVEŠČANJE IN UPRAVLJANJE  PODZAVESTNIH PROCESOV PO METODI  JUNGIAN COACHING

Cocahing proces  vam pomaga, da odstranite svoje stare vedenjske vzorce in si s pomočjo zavedanja naredite pot do novih in boljših/želenih vedenj, tako osebno kot organizacijsko.

 

Naloga coacha je, da klientu pomaga poiskati njegove notranje vire moči in tudi spoznati njegove šibkosti. Na vire moči se bo opiral na poti iz svoje cone udobja, ki jo je živel doslej, na pot uresničenja svojih življenjskih potencialov. Šibkosti pa mora klient spoznati z namenom, da jih najprej sprejme, potem pa jih s pomočjo ustreznih usmeritev tudi okrepi ali uporabi v svojo korist.

 

Dober coach zna postavljati prava vprašanja, ki so osnova za prve korake, ki jih klient naredi v smeri svojih ciljev. Coaching omogoča ljudem sprevideti, da lahko dosežejo v življenju vse, kar želijo, če so pripravljeni na tem tudi delovati.

Coaching klientu omogoča močan uvid, ki mu/ji lahko pomaga sprejemati bolj utemeljene odločitve in doseganje zastavljenih ciljev. Coach mora poskrbeti za odnos med njim in klientom, ki temelji na zaupanju in je dovolj varen, da omogoča podporo in rast klienta. Poznati mora načine, kako postavljati prava vprašanja ob pravem času, da lahko klient razjasni svoje usmeritve in posledično uspešno deluje v praksi. Nudi tudi varno okolje, kjer lahko klient razmišlja o sebi in svojih poslanstvih.

 

Kako se jungovski coaching razlikuje od drugih?

 

Jungian Coaching pristop oz. metodologija združuje bogata znanja v učinkovit pristop, ki klientu zagotavlja izjemno rast na njegovem osebnem in poslovnem področju.  Transformacijo njegovih vodstvenih potencialov, razširitev njegovega razumevanja vedenjskih vzorcev – notranjega gledališča. S tem daje močne porive za trajne spremembe.

 

Jungovski coaching se od drugih razlikuje v tem, da ta coach zasleduje in razume nevidne vsebine, ki aktivirajo proces. Skozi spodbujanje klientove modrosti, klient sam najde rešitve za svoje izzive. Coach spodbuja raziskovanje notranjih vsebin, ki pripeljejo do uvidov, ki opolnomočijo njihove lastne vire, da poganjajo korake k delovanju. Jungovski pristop zajema ozaveščanje svojih šibkih plati in njihovo opolnomočenje ter iskanje uravnoteženosti skozi principe delovanja naše psihe.

 

Edinstvenost in dodana vrednost coachinga po Jungovi metodi je, da stranki daje inovativne poglede na situacije, dogodke in procese pri delu. Zagotavlja besednjak in pojme, ki pojasnjujejo vedenjske fenomene, razvoj timskega simbolnega mišljenja in razumevanje skupinskih nezavednih motivov in konfliktov...

 

Vas zanima več ali bi morda celo sami radi posatli Jungovski coach?

VEČ

PRIJAVA
Plačilo na obroke: DA NE
Zavezanec za DDV: DA NE
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih