Coaching & Mentorstvo & Trening... poznamo razlike med procesi?

V svetu coachinga, sploh pri nas, obstaja ogromno nejasnosti.

Zato smo zbrali nekaj pojasnil, da bi vam profesionalni razvoj coachev še bolj približali in razložili razlike med procesi. Namreč, v kolikor posameznik (ponudnik) ne razume procesa, in ponuja coaching, pa to ne izvaja, lahko naredi več škode kot koristi (klientu, uporabniku in profesiji). 

Posameznik sicer lahko nastopa v več vlogah, jih tudi med seboj kombinira, dobro oziroma nujno pa je, da je za vse, tudi strokovno podkovan in skomunicira, ko prehaja iz ene v drugo metodologijo. 

 

Za profesionalni razvoj coaching veščin se zato velja nasloniti na mednarodne organizacije za razvoj coachinga (ICF, EMCC), ki so edine, ki podeljujejo nazive programom in individualnim coachem ter razvijajo stroko in so tudi odličen vir informacij in raziskav. 

 

 

Coaching ali trening ali mentorstvo?

Ali sploh razlikujemo med procesi? Naše izkušnje kažejo, da ne in da večinoma prihaja do napačnega razumevanja kaj sploh kateri od nazivov pomeni.

Zato je žal, še vedno nizko zavedanje, kaj coaching kot proces je in kakšne prednosti prinaša tako posameznikom kot organizacijam.

 

Če citiramo ICF Slovenia Chapter "Rezultati raziskave Mednarodne zveze za coaching (ICF) iz leta 2017 so pokazali, da je le 66% udeležencev raziskave delno ali v celoti poznalo kaj je coaching. Med njimi pa je bilo le 30%, ki so dejansko razumeli, kaj je coaching; ostali anketirani pa so coaching zamenjevali z drugimi oblikami razvoja kot so mentorstvo, svetovanje ali trening".

VIR: http://www.icfslovenia.org/zakaj-bi-morale-organizacije-vpeljevati-coaching-kulturo/  po 2017 ICF Global Consumer Awareness Study​

 

Kakšne so torej razlike med procesi?

 

Coaching

Je v rezultate usmerjen pristop, in omogoča globoke uvide in aktivacijo zmogljivosti, potrebnih za iskanje naših lastnih rešitve zato mnogi pričajo, da gre za izkušnjo, ki prinaša izjemne koristi in spreminja kvaliteto življenja na bolje. V svoji najpreprostejši obliki je strukturiran odnos med coachem in klientom, da le-ta poveča oz. doseže želeno raven uspešnosti. Končni cilj tega procesa je omogočiti klientu dosego ciljev, ki jih je določil sam in ga pri učenju premagovanja izzivov, s katerimi se bo spoprijel, podpirati. Proces je posamezniku individualen in mu omogoča, da znanje in pot najde v sebi skozi svoje odgovore, in ne, da ga učijo oz. poučujejo, mu svetujejo. Vsak človek ima svoje edinstveno stanje tako kot vsaka organizacija svojo strukturo. V tem kontekstu je vsaka rešitev, ki se bo pojavila med coaching izkušnjo, specifična tako za organizacijo kot osebo.

Po navedbah mednarodne zveze coachev (ICF), je coaching “partnerstvo s klienti v premišljenem, miselno izzivalnem in ustvarjalnem procesu, ki kliente navdihuje, da bi povečali svoj osebni in profesionalni potencial.” Definicija pomeni, da coach in klient soustvarjata proces in sta za kakovost tega partnerstva soodgovorna. Coach verjame, da so vsi potrebni potenciali oz. zmogljivosti v klientu in ga spodbuja, da le-to ozavesti in uvidi več kot samo trenutni mentalni vzorec delovanja, ter mu s tem pomaga pri iskanju njegovih lastnih (avtentičnih) rešitev in samostojnemu razvijanju želenih načinov delovanja. Coach namreč pomaga klientom do njihovih lastnih odgovorov in popelje njihove odgovore tudi korak naprej. Kvaliteta vprašanja določa kvaliteto odgovora, ki odpira in razširja klientov horizont. Marsikaj drugega je še v ozadju in coach bi moral znati potegniti zgodbe iz ozadja. Brez vpletanja samega sebe v proces, pa hkrati biti popolno v procesu. Brez dodajanja. Brez odvzemanja. Delati s tem, kar je v polju.

 

Poznamo različne coaching metodologije, ki se lahko med seboj prepletajo; vodstveni, poslovni, sistemski, jungovski, integralni, NLP, življenjski, Embodied – utelešenje, timski.. skratka različne smeri, pa tudi različne modele, različne nivoje in globine samega procesa.

 

Večinoma v najosnovnejši obliki in uporabi osnovnih coaching modelov gre za usmerjen pogovor, kjer vas coach posluša, postavlja vprašanja po modelu, ki vam pomagajo bolje razumeti kje in kako ste in vas podpreti pri nadaljnjih korakih. Zrel in izkušen coach, pa ima širok portfelj coaching metodologij in ne bo odvisen od poenostavljenih modelov zato, da bo učinkoviteje povezoval probleme s poslovnim kontekstom, relevantnostjo in globino coachinga oz. izbral za klienta ali izziv tisto, ki bo delovala na njegov značaj. V osnovi gre za preskok iz ozkega vidika k širši perspektivi. Od osredotočanja na klienta samega do ravnovesja med stranko in sistemi, katerih del klient je. 
 

 

 

Terapija oz. psihoterapija

Ponuja priložnost, da ob pomoči strokovnjaka posameznik odpravlja vzroke in simptome raznih duševnih motenj, čustvenih težav, težav v medosebnih odnosih ter se osebnostno razvija.
Po navedbah Slovenske Krovne zveze za psihoterapijo je psihoterapija vrsta profesionalnih postopkov, ki segajo od namer, da bi se zdravilo paciente, ki trpijo zaradi psihičnih, somatopsihičnih ali psihosocialnih stisk oziroma neravnovesja, do dvigovanja kakovosti življenja klientom, ki želijo odkriti boljši odnos do sebe in do soljudi. Psihoterapija uporablja posebne oblike znanja in spretnosti, ki temeljijo na razumevanju psihičnega zdravja in patologije in z njimi skuša vplivati na ljudi.
Terapevtova začetna osredotočenost je pogosto na temeljna vprašanja, ki so vezana na preteklosti klienta. Skrb terapevta je tako usmerjena v zakaj nekaj ne počnete in se primarno fokusira na preteklost, otroštvo in analizira kako so pretekli dogodki vplivali na vas (poišče glavni vzrok v izvoru) in vpraša Zakaj? Diagnosticira simptome, bolezni in psihična stanja. Ljudem pomaga razumeti njihovo vedenje in ima strokovno znanje in smernice, ki olajšajo pot do ozdravitve. Gre tudi za drugačno pozicijo in dinamiko odnosa. Tako kot pri coachingu je tudi v terapiji osebnostna zrelost terapevta ključna za kvaliteto procesa.

 

 

Mentorstvo 

Mentor je običajno bolj izkušen na svojem izbranem področju in svoje znanje in veščine prenaša na »manj izkušenega«. Mentorji privabijo k učenju na podlagi njihovih lastnih izkušenj, znanj in veščin. Mentorji so lahko tudi coachi, ki delajo z vami kot zaupanja vredna testna publika, pri čemer v mentorskem procesu lahko ponujajo tudi mnenja in osebne uvide v podporo vašemu razvoju. Tudi tukaj gre za drugačen odnos, v dinamiki hierarhičen.

 

 

Trenerstvo

Trening in usposabljanje: Trenerji učijo, kako doseči nivo strokovnosti v določeni dejavnosti ali veščini v kratkem časovnem razponu. Pokažejo vam korake oz. postopek, da v kratkem času dosežete stopnjo znanja v neki dejavnosti ali spretnosti. Trener nenehno podpira vaš razvoj kompetence & veščine, s ciljem, da samostojno nadaljujete svojo pot razvoja.

 

 

Svetovanje 

Svetovalci ponudijo klientu možnost, da prediskutira, kaj si misli o svoji težavi. Svetovalci opazujejo ”zakaj“ posamezne težave ali ovire iz preteklosti ali sedanjosti, jo želijo rešiti in tudi mimogrede ponudijo nasvet. Je strokovnjak, ki je pozvan k strokovnemu ali tehničnemu nasvetu ali mnenju. Svetovalci vam običajno dajo odgovore.

 

 

Kot ste lahko prebrali, gre za razlikovanje med pristopi in tudi namenom, ki jim sledi. In vsak od teh je učinkovit, saj je vsak namenjen specifičnemu cilju. Da pa boste znali prepoznati, kateri pristop je pravi – je odvisno od vaših potreb in želenih ciljev; »vprašanja«, ki ga je potrebno nasloviti in tudi od vašega trenutnega psihološkega stanja.

 

Jasna Knez, Executive in Team Coach

Junij 2020

PRIJAVA
Plačilo na obroke: DA NE
Zavezanec za DDV: DA NE
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih